ویتامین D
ویتامین D یکی از ویتامینهای محلول در چربی و از ویتامینهای لازم بدن است که به استحکام و رشد استخوانها از طریق کنترل تعادل و افزایش میزان جذب فسفر، منیزیم و کلسیم کمک میکند. ویتامین نام برده شده از طریق غذا و در اثر اشعه خورشید به بدن انسان میرسد.
علت اینکه در زمستان ویتامین د کمتری در بدن تولید میشود به علت کمتر بودن نور خورشید است. ویتامین د در برابر سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی، آترواسکلروز و افسردگی، فرد را حفاظت میکند.
ویتامین د از زمان جنینی تا پیری نقش مهمی در حفاظت از استخوانها را دارد. بخشی از کلسیم توسط مواد غذایی جذب میشود.
در افراد مسن روزانه خوردن یک عدد قرص کلسیم میتواند نقش بسزایی در افزایش استقامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان داشته باشد.
همچنین کودکان به ویتامین د برای جلوگیری از نرمی استخوان نیاز دارند.
مطالعات نشان میدهد که نقصی در ژنی وجود دارد که منجر به کاهش سطح ویتامین D میشود. نقص این ژن در بعضی از افراد باعث بیماری ام اس میشود. بیماری ام اس به سلسه اعصاب آسیب میرساند.
ارتباط معناداری بین دیابت و سطح قند خون و ویتامین د وجود دارد. اما بررسیها این را که مصرف مکملهای ویتامین باعث عدم ابتلا به دیابت میشود را نشان نداده است.
منبع ویتامین D
نورخورشید، روغن کنجد، ماهی ساردین، ماهی سالمون، ماهی تن، شیرخام محلی، خاویار، تخم مرغ و قارچ سرشار از ویتامینD میباشد. توصیه میشود یک وعده از منابع غذایی ویتامین د مصرف نمایید و روزانه بیست دقیقه دستان و در صورت امکان بدن خود را در معرض نورخورشید قرار دهید.
نقش ویتامین D
- بهبود عملکرد عضلانی
- سطح کلسیم و فسفر را در خون در محدوده طبیعی نگه میدارد
- از آزاد شدن هورمون پاراتیروئید که سبب بازجذب استخوان میشود جلوگیری میکند
- بهبود عملکرد سیستم ایمنی
دیدگاهی ثبت نشده است