رویش دندان
رویش اولین دندان های شیری یعنی دو دندان در وسط فک پایین از حدود ۶ ماهگی کودک شروع می شود. زمان طبیعی رویش دندان های شیری بین ۵ تا ۷ ماهگی است. با این حال، دندان های یک بچه ممکن است زودتر از زمان ذکر شده رشد کنند. به عنوان مثال، زمانی که کودک یک ماهه است یا ممکن است دندان ها دیرتر از زمان گفته شده در بیاورند و زمانی که کودک ۱.۵ ساله است که طبیعی است.
مراقبت از دندان در طول رشد دندان ها
به طور معمول، رویش دندان نیازی به کمک یا درمان ندارد. با این حال، گاهی اوقات بی قراری یا گریه کودک ممکن است والدین را نگران کند. اولین علامت رویش دندان قرمز شدن تدریجی لثه در محل رویش دندان است. کودک ممکن است بی قرار و حساس شود. دست یا هر شیء اطراف خود را داخل دهان خود قرار می دهند. بزاق آنها زیاد می شود، اشتها را از دست می دهند و از خوردن غذا اجتناب می کنند، زیاد گریه می کنند و نمی خوابند. گاهی ممکن است تب خفیف داشته باشند. (علائمی مانند اسهال به عنوان علائم رویش دندان در نظر گرفته نمی شوند زیرا هیچ مدرک علمی برای اثبات ارتباط بین این دو پدیده وجود ندارد). آدامس را با انگشت تمیز ماساژ دهید تا کودک آرام شود.
ماساژ ملایم آدامس یا قرار دادن یک فلز سرد مانند پشت قاشق می تواند به آرامش کودک کمک کند. می توانید یک تکه کوچک یخ را در یک پارچه تمیز بپیچید و روی آدامس ملتهب قرار دهید. باید با دقت و احتیاط انجام شود.
گاهی اوقات ممکن است کودک با گاز گرفتن یک تکه نان یا یک جسم سخت احساس بهتری داشته باشد. حلقه های پلاستیکی مخصوص این مشکل وجود دارد که می توانید آنها را در یخچال بگذارید و سپس اجازه دهید کودک آنها را گاز بگیرد.
مراقب از کودک در طول رویش دندان
مراقب باشید که کودک از قورت دادن این اشیاء که می تواند منجر به خفگی شود جلوگیری کنید. اگر درد ادامه داشته باشد، دندانپزشک می تواند با تجویز دارو درد را کاهش دهد. وقتی دندان در دهان ظاهر شد، تمام درد و ناراحتی از بین می رود.
یک کودک تقریباً هر ۶ ماه یک بار ۴ دندان رشد می کند و تا ۳ سالگی کودک دارای ۲۰ دندان شیری می شود، یعنی ۱۰ دندان در فک بالا و ۱۰ دندان در فک پایین. برخی از والدین نگران فاصله بین دندان های شیری هستند و می پرسند که آیا طبیعی است یا خیر، جای نگرانی نیست. از آنجایی که این فضا به طور معمول بین دندان های شیری خلفی در فک بالا و فک پایین دیده می شود.
به یاد داشته باشید که دندان های شیری کودک بسیار ارزشمند هستند زیرا کودک برای اینکه بتواند بجود، صحبت کند و ظاهری زیبا داشته باشد به دندان های شیری قوی و سالم نیاز دارد. دندان های شیری در جویدن و تغذیه کودک در سنین رشد حیاتی هستند. نداشتن دندان های شیری می تواند منجر به سوء تغذیه در کودکان شود، همچنین نداشتن دندان های شیری خلفی می تواند در تکلم کودک مشکل ایجاد کند. از آنجایی که زبان باید این دندان ها را لمس کند تا بتواند کلمه ای را تلفظ کند. علاوه بر این، دندان های شیری در کودکان به حفظ فضای مورد نیاز برای دندان های دائمی کمک می کند.
افتادن زودرس دندان های شیری
اگر کودک شما قبل از زمان مناسب دندان های شیری خود را از دست داد، کودک خود را نزد دندانپزشک ببرید تا با ابزاری به نام فضا نگهدار، جای دندان شیری از دست رفته را حفظ کند. این ابزار اجازه نمی دهد دندان های مجاور به این مکان حرکت کنند و فضای رویش دندان های دائمی را حفظ کند. در غیر این صورت ممکن است دندانهای شیری مجاور به فضای دندانی منتقل شده و از رشد دندانهای دائمی جلوگیری کرده و منجر به شلوغ شدن دندانها در کودک شود.
دو نوع نگهدارنده فضا وجود دارد، متحرک و ثابت. وقتی فرزندتان ۵ ساله شد، به او توضیح دهید که از دست دادن دندان های شیری طبیعی است. وقتی دندانهایشان شروع به افتادن میکند، از ناراحتی آنها جلوگیری میکند.
رویش اولین دندان دائمی
اولین دندان دائمی در سن ۶ یا ۷ سالگی رشد می کند که همان دندان آسیاب اول فک پایین است که پشت دندان های شیری رویش می کند. با گذشت زمان، سایر دندان های دائمی رشد می کنند و در حدود ۱۱ تا ۱۳ سالگی، تمام دندان های شیری افتاده و با دندان های دائمی جایگزین می شوند.
جهت رزرو نوبت آنلاین کلیک کنید!!!!!
دیدگاهی ثبت نشده است