لطفا موارد زیر را چندین مرتبه با دقت مطالعه نمایید تا از مشکلات و عوارض درمان جلوگیری نموده و درمان عالی را تجربه نمایید .

  1. با توجه به اینکه در بعضی مواقع روکش با چسب موقت چسبانده میشود ، ممکن است در آینده روکش شل شود . در صورت شل شدن روکش با مطب تماس گرفته و یا به واتس آپ مطب پیغام دهید.
  2. در صورتی که پس از چسباندن روکش احساس بلندی یا درد حین جویدن غذا داشتین و یا حین غذا خوردن احساس گیر در روکش ها داشتین لطفا با مطب تماس بگیرین این درد به خاطر بلندی خیلی کم روکش میباشد که در هنگام جویدن باعث درد میشود
  3. توجه فرمایید برخلاف تصور جامعه مبنی بر اینکه روکش به مرور جا باز میکند ، موردی که در شماره دو ذکر کردیم به مرور زمان رفع نمیشود  و مهمترین عامل کاهش طول عمر درمان میباشد و منجر به شکستن و ترک برداشتن روکش میشود پس لطفا در صورتی که پس از چسباندن روکش بلندی یا درد حین جویدن غذا داشتین و یا احساس گیر در روکشها حین غذا خوردن داشتین لطفا با مطب تماس بگیرین
  4. خط تیره فلزی در نقطه ی اتصال روکش به دندان طبیعی میباشد . این خط در روکش های زیر فلزی مشهود میباشد . البته این خط در روکشهای تمام سرامیک نیز ممکن است در بعضی موارد به علت سیاه بودن ریشه دندان مشهود باشد .
  5. اگر درمان شما شامل بریج دندانی ( روکش های به هم چسبیده ) میباشد ، استفاده از واترجت ( دستگاهی که به صورت سوزنی آب میپاشد ) برای شما الزامی میباشد . زیرا مسواک و نخ دندان قادر به تمیز کردن بعضی از نواحی این بریج ها نیستند . همین امر منجر به پوسیدگی دندان ها و بوی بد دهان میشود .
  6. طول عمر روکش طبق نوشته کتابهای دندانپزشکی میانگین 12 سال میباشد . در صورت رعایت بهداشت به صورت صحیح این عدد افزایش میابد و در صورت عدم رعایت بهداشت این عدد کاهش میابد .
  7. تا دو ساعت از خوردن مواد غذایی خودداری نمایید و دندانها را بر روی هم فشار ندهید . تا زمان رفع کامل بی حسی از جویدن مواد غذایی اکیدا خودداری نمایید زیرا بدلیل بی حسی ، احتمال گاز گرفتن زبان و لب و ایجاد زخم های شدید وجود دارد .
  8. تا 24 ساعت از خوردن مواد غذایی جویدنی و چسبناک خودداری و از فشار دادن دندان ها بر روی هم اکیدا خودداری نمایید .
  9. در صورت احساس بلندی در اسرع وقت با مطب تماس گرفته و یا به واتس آپ مطب پیغام دهید  و جهت برداشت بلندی مراجعه نمایید زیرا در صورت عدم رفع بلندی احتمال شکستن دندان وجود دارد .
  10. به احتمال کم ، حساسیت به سرما و گرما تا دو ماه ممکن است وجود داشته باشد . حتی اگر قبل از درمان هیچگونه حساسیتی وجود نداشت . در این صورت تا دو ماه از خوردن مواد غذایی سرد و گرم خودداری نموده و مواد غذایی ولرم میل نمایید . طبق نوشته کتاب دندانپزشکی تا دوماه صبر میکنیم و در صورتی که این حساسیت شدت یافت و قابل تحمل نبود مداخله مینماییم .
  11. هیچ منعی در مورد مسواک زدن وجود ندارد .
  12. به علت کشیده شدن لب ممکن است گوشه لب شما زخم شود . در این صورت پماد ویتامین A-D از داروخانه تهیه نمایید و روزی سه بار لب های خود را مرطوب نمایید .
  13. در صورت عدم هماهنگی رنگ روکش با دندان های طبیعی ، به مرور زمان این ناهماهنگی کاهش میابد .
  14. در صورتی که در حال یا آینده دچار دندان قروچه ( فشار دادن دندانها به روی هم موقع خواب یا عصبانیت ) شوید ، استفاده از نایت گارد برای شما الزامی میباشد . در غیر اینصورت روکش و دندان های طبیعی شما که روکش نشده اند ، دچار ترک و شکستگی خواهند شد .
  15. به احتمال کم ، ممکن است تا 10 روز موقع بلعیدن غذا و باز کردن دهان دچار مشکل شوید که طبیعی میباشد و به مرور رفع میشود .
  16. در روز اول وجود تکه های چسب روکش در دهان شما طبیعی میباشد . با غرغره آب در دهان این مواد را از دهان خارج نمایید .
  17. در صورتی که دارویی برای شما تجویز نشده ، در صورت وجود درد پس از چسباندن ، کپسول نوافن ( NOVAFEN ) میل نمایید . این کپسول بدون نیاز به نسخه پزشک میباشد . علت درد میتواند حساسیت دندان و یا وسایلی باشد که هنگام چسباندن به لثه شما فشار وارد کرده اند .
  18. در صورتی که روکش ایمپلنت تحویل گرفته اید گیر غذایی اطراف روکش ایمپلنت با توجه به اینکه نسبت به دندان اطراف ایمپلنت را لثه به خوبی نمیپوشاند لذا گیر غذایی اطراف روکش ایمپلنت بیشتر میباشد برای همین همواره توصیه به استفاده از واتر جت جهت تمیز کردن روکش ایمپلنت علاوه بر مسواک و نخ دندان مینماییم
  19. در صورتی که دارو تجویز شده است ، کلیه داروهای خود را با یک لیوان آب کامل از گوشه ی دهان قبل از کم شدن اثر بیحسی ( زیرا مسکن ها تا دو ساعت تاثیر میگذارند ) ، پس از یک ساعت میل نمایید . از مصرف قرص آناهیل  ( قرص تسریع روند بهبودی زخم ) در روز اول به علت افزایش احتمال خونریزی خودداری نمایید .
  20. هر 12-6 ماه جهت چکآپ این دندان و سایر دندانها به مرکز مراجعه نمایید . این چکآپها بسیار مهم میباشند  و با این چکآپها از کشیده شدن دندانی که با یک درمان عصب کشی قابل نگهداری میباشد جلوگیری مینمایید و از عصب کشی دندانی که با یک ترمیم درمان میشود جلوگیری مینمایید و علاوه بر کاهش هزینه در بلندمدت سلامت دهان و دندان خود را نیز تضمین مینمایید .
  21. از استفاده دندان به عنوان ابزار مثل باز کردن درب بطری… واز شکستن پوست آجیل ، خوردن آجیل کهنه مانند بادام کهنه به علت سفتی زیاد و خوردن ناخن ، مداد، شکستن یخ و شکستن تخمه ( در صورت علاقه به تخمه میتوانید از بسته های مغز تخمه استفاده نمایید ) خودداری نمایید . زیرا ممکن است شما با تکرار این کارها عوارض مشهودی ملاحظه نفرمایید ، اما در واقعیت ترک های ریزی در روکش ایجاد میشود که طول عمر روکش را کاهش میدهد . علاوه بر اینکه این کارها ممکن است منجر به شکستن روکش دندان شود به خود دندان طبیعی نیز آسیب میرسانند . افرادی که تخمه میشکنند در اکثر موارد دندنهای جلو آنها به مرور کوتاه شده و لب پر میشوند .
  22. در صورتی که در آینده روکش شما لب پر شد با مطب تماس بگیرید و یا به واتس آپ مطب پیغام دهید .
  23. روکش دندان به معنای عدم پوسیده شدن دندان در آینده نیست . در صورت عدم رعایت بهداشت ، لثه شما ملتهب میشود . دندان شما از محل دیگری مثل مرز بین ریشه دندان و روکش پوسیده خواهد شد و این پوسیدگی طول عمر روکش را نیز کاهش خواهد داد .
  24. در صورتی که دارو برای شما تجویز شده برای اطلاع از دستورالعمل داروهایی که به شما تجویز شده است اینجا کلیک نمایید . داروهای خود را با یک لیوان آب کامل و حدالامکان با معده پر ( جهت جلوگیری از درد معده ) مصرف نمایید . کلیه داروها را طبق دستورالعمل مصرف نمایید . هر کدام از این دستورالعمل ها دلیلی علمی دارند . برای مثال خوردن مسکن تجویز شده با وجود نداشتن درد الزامی میباشد زیرا این مسکنها خاصیت ضد التهاب داشته وتا حد امکان از تورم و کبودی صورت جلوگیری مینمایند .
  25. بخش پیشگیری از پوسیدگی دندان ها و آموزش بهداشت را در اینجا به طور کامل مطالعه نمایید .

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *