عکس از درد ارتودنسی

آیا ارتودنسی درد دارد؟

این یکی از رایج ترین سوالات افرادی است که در نتیجه فکر کردن به سیم و براکت قصد انجام ارتودنسی را دارند. والدینی که فرزندانشان به درمان ارتودنسی نیاز دارند، اغلب می پرسند: “آیا براکت ها به کودک من آسیب می زند؟” در این مقاله سعی می کنیم تا حد امکان به این سوال پاسخ دهیم.
تجربه درد و ناراحتی خفیف در درمان ارتودنسی طبیعی است. درد یک پاسخ ذهنی به محرک ها در طول درمان ارتودنسی است. که یکی از دلایل اصلی ترک درمان تلقی می شود. درمان های ارتودنسی مانند گذاشتن براکت، قرار دادن وسایل ثابت و متحرک و برداشتن براکت ها باعث درد خفیفی برای بیماران می شود.

عوامل درد ارتودنسی 

درد ارتودنسی به عوامل مختلفی از جمله سن، جنس، آستانه درد هر بیمار، میزان نیروی وارده، وضعیت روانی بیمار، استرس فرد و تجربیات قبلی بیمار از درد بستگی دارد. در واقع، نیروهای وارد شده بر روی دندانها واکنشهای التهابی از جمله درد در محیط دهان ناشی از حرکت دندانها را به دنبال دارد. این واکنش منجر به تغییراتی در جریان خون پس از اعمال نیروی ارتودنسی می شود.
رابطه بین سلامت روانی بیمار و درک درد ارتودنسی توسط برخی محققین مورد بررسی قرار گرفت. “حساسیت فیزیولوژیکی و روانی” فرد می تواند عامل اصلی در شدت ناراحتی بافت ناشی از تاثیر فیزیکی دستگاه های ارتودنسی باشد. در نتیجه به نظر نمی‌رسد درد درک شده در بیماران مستقیماً به درد ارتودنسی اعمال شده وابسته باشد، بلکه با سلامت روانی فرد نیز مرتبط است.
در یک مطالعه، تقریباً ۹۵% از بیماران گزارش کردند که در طول درمان ارتودنسی درد داشتند. درد ارتودنسی در عرض ۴ ساعت شروع می شود. در 24 ساعت بعد بدتر می شود و در نهایت طی 7 روز کاهش می یابد.

علت درد ارتودنسی 

اکثر کودکانی که تحت درمان ارتودنسی قرار می گیرند از براکت های ارتودنسی ثابت برای ثابت کردن دندان های خود استفاده می کنند. که عمدتا از فولاد، سرامیک یا چینی ساخته شده است. با توجه به اینکه براکت ها می توانند دندان ها را از طریق اعمال فشار خفیف صاف کنند، برخی از بیماران ممکن است دچار حساسیت یا قرمزی لثه شوند. میزان درد در هر فرد به روش درمان و فیزیولوژی او بستگی دارد.
استفاده از براکت نباید در طول درمان ارتودنسی باعث ایجاد درد شود.  با این حال، گاهی اوقات در ابتدای پروسه، بیمار ممکن است احساس دردناکی را در دهان خود احساس کند. براکت‌های کودک شما ممکن است در ابتدا لکه‌های دردناکی روی لثه یا لب‌ها ایجاد کنند. اما درد به زودی کاهش می‌یابد و لثه‌ها و لب‌های بیمار در طول درمان بهبود می‌یابند.

آیا درد ارتودنسی بر رضایت بیماران و فعالیت های روزانه آنها تأثیر می گذارد؟

این یک واقعیت ثابت شده است که درد ارتودنسی تاثیر بسزایی در فعالیت های روزانه بیماران دارد. تقریباً تمام بیمارانی که تحت درمان ارتودنسی قرار گرفته اند، در جویدن و خوردن غذا مشکل دارند. گاهی اوقات ممکن است بیمار به دلیل سختی جویدن و حرکت دندان ها نیاز به تغییر رژیم غذایی خود داشته باشد. به عنوان مثال، خوردن غذای سفت که نیاز به جویدن بیشتر دارد برای مدتی توصیه نمی شود.
درد، بخش طبیعی از درمان است که بیماران ارتودنسی باید برای اصلاح ناهنجاریهای فک و دندانهای خود بپذیرند. از آنجایی که برای دستیابی به دندانهای صاف، تحمل مقدار کمی درد اجتناب ناپذیر است. به طور کلی برخی از بیماران درد ارتودنسی را تجربه می کنند و برخی نه. هر زمان که در طول درمان ارتودنسی احساس درد کردید، باید بدانید که دندانهای شما به سمت وضعیت استاندارد حرکت می کنند که توسط متخصص ارتودنسی برنامه ریزی شده است.
زمان درد چه کنیم؟
اگر پس از ارتودنسی احساس درد کردید، یا اگر احساس اضطراب می کنید یا سوالی دارید، فوراً به پزشک یا دندانپزشک خود مراجعه کنید. 
در صورت بروز هر گونه زخم روی لثه یا لب، ارتودنتیست ها توصیه می کنند در روزهای اول درمان از مسکن هایی استفاده کنید که در رفع این مشکل موثر است. مهم است که دستورالعمل های داروی مربوطه را بخوانید تا مطمئن شوید که این دارو برای شما یا کودک شما مناسب است و مصرف آن برای شما یا کودک شما عوارض جانبی ندارد. اگر حساسیت بیش از زمان گفته شده طول بکشد، ارتودنتیست می تواند براکت ها را برای راحتی بیمار تنظیم کرده و حساسیت را درمان کند. در اکثر روش‌های ارتودنسی، بیمار باید هر ۶ تا ۸ هفته یک بار برای تنظیم براکت‌ها به دندانپزشک مراجعه کند. ممکن است بیمار که خدمات دریافت می کند پس از تنظیم احساس ناراحتی خفیفی کند، اما باید به او اطلاع داد که همه این مشکلات بخشی از روند تشکیل دندان های جدید، زیبا و صاف است. پس از اولین تنظیم یا تنظیم های بعدی براکت ها و سیم ها، درد بیش از سه روز طول نمی کشد.
فردی که تحت درمان ارتودنسی قرار می گیرد باید در روزهای اول غذاهای نرم بخورد و از غذاهای سفت مانند نان تست فرانسوی یا هویج پرهیز کند. آنها همچنین باید غذای خود را به قطعات کوچکتر برش داده و سپس بخورند.
جهت رزرو نوبت آنلاین کلیک کنید!!!!
عکس از درد ارتودنسی

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *